Lamborghini Gallardo LP 550-2 Indonesia Limited Edition

2010-Lamborghini-Gallardo-LP-570-4-Superleggera-Front-Angle-Tilt-1920x1440

Lamborghini är min absoluta favorit vad gäller extrema bilar. Det har nästan alltid varit på det sättet. Det är något extremt ”skit i vad alla andra tycker” som jag inte kan få nog av. Så vad passar mig så bättre med ännu än ny Lambo?

Gallardo är med sina tio år på nacken en riktig dinosaurie i superbilsvärlden. Men den är också en av de absolut mest lyckade någonsin. Över 13.000 exemplar har byggts i ett flertal versioner. 2014 kommer enligt rykten en ny, men än är det en bra bit kvar, så tid finns det än för fler versioner.

Den senaste heter LP 550-2 Indonesia Limited Edition. Som du kan tyda av namnet kommer bilen endast erbjudas i en liten upplaga i Indonesien. Inte en chans att bilen kommer hit med andra ord. Jag tycker personligen den är värd att nämna iallafall! LP 550-2 är från början betäckningen på den legendariske Valentino Balbonis egengjorda bil (Testförare för Lamborghini nästan sedan starten 1963). Den har förlorat tio hästkrafter mot sitt syskon LP 560-4, men efter bindestrecket är det mer intressant. Siffran syftar nämligen på antalet drivande hjul. I detta fall 2. Något ovanligt på Lambos från senare tiden. Bilen kommer även vara bestyckad med värsting-Gallardons body kit. Färgen skall vara min absoluta favoritfärg på Lamborghin ”Verde Ithaca”. Det är för den mindre insatta en lime grön färg som endast gör sig rätt på en Lamborghini!

Bilen kommer erbjudas till rika Indonesier från och med Januari och framåt.

Än finns det inga officiella bilder på bilen, ni får därför nöja er med en bild på en Verde Ithaca Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera, det närmaste vi kan komma än så länge!

Annonser