Bugatti Veyron SuperSport ”Le Saphir Bleu”

 

 

Bugatti är kända för för ytterst exklusiva bilar. Detta är något Bugatti planerar att hålla fast vid. Och vad är då bättre än att göra extremt snabba och exklusiva Veyron ännu mer extrem och exklusiv?

Är du galen i att synas och har snudd på ohälsosamt mycket pengar, I så fall borde du ta dig en titt på vad Bugatti har att erbjuda! Få bilmärken har den tyngd i sig som Bugatti, och vad passar då bättre än att Bugatti då och då släpper special versioner av sitt monster Veyron! Versionerna heter alltid något franskt pampigt: L´or Blanc, Pur Sang, Sang Noir för att nämna några.

Uppmärksamheten bör riktas till den första, L´or Blanc som på franska betyder vitt guld. Det är en bil gjord i endast ett exemplar. Bilen är i grunden en Grand Sport, alltså en cabriolet Veyron. Och har fått en ytterst speciell lackering. Se själva nedan.

Bugatti Veyron Grand Sport L'or Blanc

Bugattis värsta version av Veyron heter Super Sport och finns även den den som cabriolet, då heter den Vitesse som betyder snabb på franska.

Bugatti har valt att bygga en till special version i endast ett exemplar med SuperSport som grund, namnet Le Saphir Bleu betyder blå safir på franka. Själva mönstret på de både bilarna är exakt samma, skillnaden är att Le Saphir Bleu är ljusblå och mörkblå istället för vit och blå som L’or Blanc är. Och självklart att Le Saphir Bleu har den värre motorn med 1200 hästkrafter istället för 1001 som motorn i L’or Blanc utvecklar.

Det finns inga officiella bilder på bilen än utan allt som finns är några få suddiga som folk fotograferat på gatan.

Vem som beställt bilen är inte känt, inte heller priset. Men vill man att Bugatti ska bygga en bil speciellt åt dig, då får man räkna med att gräva djupt i plånboken, den saken är säker!

Bugatti Veyron SuperSport Le Saphir Bleu

 

 

 

Bilder

http://www.gtspirit.com

http://www.encontracarros.com

Facebook-användaren: JayR Photography

Annonser