Äntligen: Ferrari LaFerrari Aperta

LaFerrari_serie_limitata_3

Den enda nackdelen med Ferrari LaFerrari är att man inte kan höra bilens vrålande V12 så mycket som man hade velat. Men oroa dig inte! I höst kommer lösningen.

Nu har Ferrari efter månader av tystnad släppt officiella bilder på LaFerrari ”Aperta”. Trots att vi nu äntligen kan njuta av tre bilder väntar Ferrari med att släppa namnet samt hur många bilar som kommer att byggas.

Namnet är något som startat en debatt på internet. Vissa menar Spider, andra Roadster och några tror något helt annat (Exempelvis: Aperta). Eftersom Ferrari använt just Aperta vid ett flertal tillfällen och det sticker ut från konkurrenterna tror jag det är mest troligt. Vad gäller bilens upplaga gissar jag på 150 exemplar baserat på LaFerraris kodnamn: F150.

Taklösningen verkar till synes vara en sufflett. Det är möjligt att Ferrari erbjuder både kolfibertak och sufflett men att man bara kan ta med sig tygtaket i bilen. Men det är en ren gissning.

Samma motor och prestanda erbjuds i den öppna versionen. Det betyder som följer: V12, 6,3 liter, 963 hästkrafter, Toppfart runt 350 km/h. Det bör väl räcka? Ferrari har jobbat hårt med att behålla vridstyvheten från den takprydda LaFerrari även i cabrioleten. Ett jobb som ofta resulterar i några extra kilogram i vikt.

I September på bilsalongen i Parsi visas bilen och då släpps alla detaljer. Tills dess får vi nöja oss med att dregla över de bilder som finns. Frågan är vilken du hade valt? Porsche 918 Spyder eller denna?

Annonser