Lamborghini dyrast att försäkra

s754665582847556306_p2_i1_w1920

Funderar du på att köpa en Lamborghini? Då kommer du även få en av de allra dyraste bilförsäkringarna. Det visar en sammanställning som nyhetssidan Nyheter365.se genomfört. Undersökningen innefattade 45 olika bilmärken där man räknat ut ett medeltal på varje bilmärke. Att lyxbilar skulle ligga långt ner på listan över ”billigaste märken att försäkra” är ju inte oväntat. Dyra bilar kräver dyra försäkringar. Längst ner kommer just Lamborghini. Ska väll tilläggas att de enbart har tittat på helförsäkring och att det gäller nyteckning. Men vem helförsäkrar inte sin Lamborghini?

Enligt uträkningen kostar en försäkring för en Lambo drygt 37,500kr per år. Det gör att märket lägger sig en rejäl bit efter både Bentley, Ferrari och Maserati. De tre kostade istället 33500, 26700 respektive 22600kr.

Bara genom att ”byta ner sig” från Lamborghini till en Jaguar skulle försäkringspremien minska med ca 20.000kr. Men det är knappast premien som styr vilken bil som ska köpas in. Det är känslan. Sen kostar den känslan olika mycket att försäkra. Uppenbarligen är känslan i Lamborghinin dyrast att försäkra. Billigast var bilmärket Daewoo följt av Suzuki och Skoda. Märken som knappast är kända för höga hastigheter och exklusivitet…

Samtidigt kanske inte en person som har råd att köpa en Lamborghini bryr sig speciellt mycket om försäkringen är någon tusenlapp dyrare eller billigare. Problemet är inte priset – utan att hitta ett försäkringsbolag som väljer att försäkra skönheten. Flera bolag har helt enkelt ”svarta listor ” över märken som de inte vill försäkra.

Ett av dessa försäkringsbolag som vägrar helt att försäkra extrema bilar är www.svedea.se. För skojs skull kan man sitta och försöka få ut något från deras ”ta reda på pris”. Dock måste man vara 30 år gammal. Men det är inte de största hindret. Jag själv har försökt få pris på allt från BMW till Lamborghinis utan någon som helst framgång. Det kan ibland vara jobbigt att ligga på topp …

Annonser