Officiell: Pagani Huayra Pearl

569315

Italienska Pagani är ett av världens mest exklusiva superbilstillverkare. Horacio Pagani som är grundaren av märket är ett stort fan till Leonardo Da Vinci och förklarar ofta sina bilar som en kombination av konst och cutting-edge teknik. Den senaste bilen i Paganis minst sagt exklusiva skara av modeller och versioner är helt nya Huayra Pearl.

Horacio och hans lilla team har spenderat nästan ett år på att färdigställa bilen som ska vara en styrkemätning av hur långt Pagani kan gå när det gäller att skräddarsy bilar till kundens önskemål. 5000 delar, som på klassiskt Pagani-vis är av allra högsta standard har byggts ihop.

Bilen är exteriört helt i naket kolfiber. Karossen är i blått kolfiber medan spoilers, diffuser och sidokjolar är i svart kolfiber – dyrt! Nytt är förutom aggressivare kjolar och diffuser även två nya luftintag på motorhuven. Invändigt klättrar mycket av kolfibret vidare i bland annat taket. Allt annat är inklätt i döda kossor.

Vem som beställt denna bil är inte känt men vad som däremot är känt är att bilens exteriör är en blandning av flera tidigare Pagani-bilar. En nickning till märkets historia. Ta den dubbla, delade spoilern som exempel. Den känner den skarpsynta igen från Zonda S. Eller luftintaget på taket som är inspirerat av rekordslaktaren Zonda R.

Förutom att bilen är estetiskt förfinad har chassit justerats för ännu bättre köregenskaper.