Läcka: Lamborghini Centenario LP770-4

38630065550045650När Ferruccio Lamborghini föddes för snart hundra år sen trodde nog ingen, inte ens han själv att hela världen idag skulle känna till hans efternamn. Men efter att ha byggt superbilar i drygt 50 år är Lamborghini nu en av marknadens mest erkända tillverkare. När Ferruccio i år skulle fyllt 100 år passar Lamborghini på att släppa något riktigt extra.

Bilen kommer ha världspremiär om två veckor på bilsalongen i Genève. Namnet Centenario LP770-4 har patenterats och nyss läckte ett gäng bilder ut. Ta dem med en nypa salt, men det verkar troligt att detta är äkta vara.

Motormässigt kan man lista ut att bilen kommer att ha 770 hästkrafter som leds ut på alla fyra hjulen. Eftersom Lamborghini själv sägs ha sagt att V12 är den enda riktiga motorn är det i princip uteslutet att Centenario ruvar på något annat än Aventadors V12 på 6,5 liter.

Med tanke på hur Lamborghini jobbar efter det att VAG tog över 1998 kan vi räkna med att bilen kommer ha blixtrande prestanda och en hel rad exotiska material både ut- och invändigt.

Enligt Lamborghinis VD Stephan Winkelmann kommer den nya bilen inte bara vara en passande hyllning till företagets fader, utan även ”en äkta hyperbil”. Vad det nu innebär får vi veta när bilen släpps officiellt.

Alla exemplaren som Lamborghini tänkt bygga är redan sålda. Tough luck.

Annonser