Pagani Huayra BC

2016-pagani-huayra-bc--image-via-thewholecar-com_100541747_h

Årets viktigaste bilsalong står för dörren. Jag talar självklart om Genève. Det är under första veckan i Mars varje år som många av världens galnaste biltillverkare spänner sina muskler som allra mest. I år väntas mässan slå alla förväntningar med en hel rad världspremiärer. Italienska Pagani kommer med en bil man kallar Huayra BC. Det är en lättad och trimmad version av den redan vansinniga Huayra. Än har vi bara sett maskerade testbilar och en bil, som sägs vara ”The real deal”. Men vad vi däremot fått veta är några av bilens siffror. Håll i er.

Enligt Horacio Pagani kommer motorn leverera 800 hk vilket är 70 mer än vanliga Huayra. Vikten är bantad med 150 kg till 1220 kg. Det betyder tillsammans med all ny aerodynamik och då inte minst den stora spoilern bak, att Huayra BC lär skrämma slag på ”The holy trinity” (McLaren P1, Porsche 918 Spyder och Ferrari LaFerrari).

BC är initialerna på Paganis första kund, Benny Caola som nyligen gick bort. Han var nära vän med Horacio och hans garage innehöll många extrema superbilar.