Teaser: Ferrari FF – Nu med Turbo?

1260|840|31dda375c187b46c21d79525

Ferrari planerar ett antal släpp på bilsalongen i Genève. California T får ett ”Handling Speciale” paket. Det är en beprövad taktik som Ferrari gjort på bland annat 599 GTB som då hette HGTE, samt gamla California. Den kanske största premiären som Ferrari står för är en uppfräschad Ferrari FF. Bilen har funnits sedan 2011 och har sett likadan ut sedan dess. Motorn är en old school V12 som utvecklar hela 660 hästkrafter. Men Ferrari har börjat bygga fler och fler turboladdade bilar.

Nya tider

I dagsläget är två av Ferraris fyra modeller man säljer turboladdade. Jag pratar självklart om 488 GTB och California T. Fördelarna är effekten som ökar och utsläppen minskar. Lagom till årets viktigaste bilsalong lutar det åt att även FF får samma uppfräschning. Detta genom ett gäng extrema närbilder på detaljer som ändrats till nya FF. Bland annat får den nya baklampor likt dem på 488 GTB och även nya strålkastare fram. Bilderna kommer från en inbjudan som skickats ut till kunder (Nej, jag är inte en av dem utan lyckades hitta läckta bilder.)

Om Ferrari väljer bort sin stora V12:a och istället satsar på en turboladdad V8 som i både California T och 488 är oklart. Vad vi däremot kan vara säkra på är att dom 660 hästkrafterna lär bli fler. Ska vi säga 700 jämnt?

Premiären sker som sagt på Genève i början av mars. Med lite tur kan jag komma inpå bilen ordentligt.

Annonser