Officiell: McLaren 675 LT Spider

675LT_Spider_001

McLaren är precis som Ferrari, ett företag som kan stoltsera med framgång inom Formel 1. Faktum är att McLaren är det stallet som vunnit flest Grand Prix relativt till antal starter. När McLaren bestämde sig att bygga en gatubil, blev resultatet världens mest legendariska superbil –McLaren F1. Även om McLarens gatubilar är relativt få är de alltid extremt hyllade. Den senaste bilen i McLarens modellprogram heter 675 LT Spider.

Bilen är en cabrioletversion av 675 LT. Tekniskt är den identisk med sin tak bestyckade syster. Det betyder att motorn är en dubbelturbo V8 på 3,8 liter som utvecklar, som namnet antyder 675 hästkrafter.

Jämfört med McLaren 650S Spider väger bilen 60 kg mindre. Alltså totalt 1270 kg. 0-100 km/h är överstökat på blixtsnabba 2,9 sekunder och mätaren visar 200 redan efter 8,1 sekunder. Toppfarten, som McLaren själva ser som något ointressant, är respektabla 326 km/h.

Något McLaren inte räknade med är reaktionerna från deras egna kunder. Flera ägare av 675 LT har blivit rasande i och med den nya cabben. På ett forum skriver exempelvis en ägare att han känner sig lurad. Detta grundar sig i att McLaren gick ut med uppgifter att endast 500 LT skulle byggas och att den BARA skulle komma som coupé. Resultatet är nu att de 500 ägarna till coupén inte är fullt lika unika längre.

I och med introduktionen av den nya bilen har McLaren lanserat en ny färg. McLaren själva kallar den Solis och som bilderna visar är den guldig. Dessutom är fälgarna unika för Spidern.

Priset på bilen är drygt 3,6 miljoner kronor. En stor summa, men relativt till bilar som Lamborghini Aventador Superveloce Roadster, som, på pappret är slagen av 675LT Spider, är den flera hundratusen kronor billigare.

Premiären för McLaren 675 LT Spider väntas bli bilsalongen i Genève som pågår mellan 3 och 12 mars.

Vad hade du valt? 675 LT Spider eller Aventador LP750-4 Superveloce Roadster?

Annonser