Spion: Uppdaterad Ferrari FF

000 (1)

Ferrari FF är bilen som delar världen i två. Det är en bil en del hatar medan andra fullständigt älskar den. Ferrari FF presenterades 2011 på bilsalongen i Genève. FF betyder att bilen har fyra säten och driver på alla fyra hjulen. Bilen är en familje-Ferrari som har plats både för packning och hela familjen. När den lanserades var jag på plats på Genève. Jag föll direkt. Den modiga designen och idéen gick hem hos mig fullständigt. Och med en fet V12 på 6,3 liter och 660 hk var det hela ett vinnande recept i min bok.

Men Ferrari är ett företag som alltid jobbar mot att vara i topp tekniskt. Därför uppdaterar man sina bilar med facelifts och effekthöjningar ofta i bilens medelålder. Det är dags att uppdatera FF lagom till bilsalongen i Genève i mars. Ferrari själva är tysta om bilens detaljer men har avslöjat att kunderna kan vänta sig ”en överrasking”.

En överraskning allt … Vad innebär detta? Tittar man på Ferraris modellprogram är det sannolikt att bilen kommer utrustas med turbo. V12:an kommer vara kvar. Det vet vet. Taktiken att introducera turboladdning i bilarna är något Ferrari jobbar mer och mer mot. I dagsläget erbjuds faktiskt bara F12 utan någon form av ”fusk-effekt”. LaFerrari räknar jag inte med eftersom den är slutsåld.

Men jag personligen ser inte turboladdning som någon överrasking eftersom Ferrari har turboladdning i både California T och 488. Vad som däremot hade varit en överraskning hade varit att lyfta in HY-KERS i FF. Att göra FF till en hybrid.

Fördelarna med att introducera en hybrid till efter LaFerrari är stora. Effekten i systemet är 163 hk. Dessutom har eldriften fördelen att du kan eliminera uppehållet i acceleration som bilen annars har. Förbrukningen sjunker också.

Säg att Ferrari FF blir en hybrid. med dagens effekt och 163 hästarna som KERS erbjuder landar den maximala effekten på 823 hk – I EN FAMILJEBIL!

Normalt uppdaterar Ferrari sina bilar exteriört i  samma veva och det är inte alls omöjligt att nya FF kommer se något modernare och aggressivare ut.

Bilder: Worldcarfans

Annonser