Hennessey Venom GT Spyder – Giftigaste någonsin

hennessey-venom-gt-front

Sist de provade slog de alla rekord de försökte sig på. Nu är den här igen. Med mer muskler och mindre vikt. Hennessey Venom GT – Se upp Koenigsegg.

Amerikanska Hennessey bygger som bekant Venom GT. Under SEMA bilsalongen i USA släppte man en uppdaterad version. På presentationen av bilen berättade grundaren och VD:n John Hennessey att de planerar att återta tronen som världens snabbaste hyperbil. Han fortsatte och berättade att de planerar att lansera nästa generation inom kort. Venom F5.

Den nya Venom GT har en tjänstevikt på 1244 kg och hela (håll i er nu …) 1471 hästkrafter. Den är alltså både mer kraftfull och lättare än Koenigsegg One:1 som i dagsläget sitter på tronen som Hennessey siktar på. Koenigsegg har anledning att vara nervösa, inte minst eftersom den förra generationens Venom GT slog Agera R i toppfart, 0-300 km/h och 0-300-0. Hennessey vill inte bara visa att man är bäst på att bygga snabba bilar rakt fram. Man vill dessutom slå rekorden på världens alla stora banor. Myten att amerikanska bilar inte kan ta en kurva är numera bevisligen falsk, inte minst efter Viper ACR nyligen slog 13 banrekord runt om i USA.

Är det ett tronskifte på väg? Kommer Europa få se sig slagna av jänkarna? Nästa år får vi se. Under tiden kan man läsa bilens beräknade prestanda. Det ser väldigt lovande ut.

Beräknad prestanda:
0-100 km/h:            2.4 sek.
0-160 km/h:         4.4 sek.
0-320 mph:         12.8 sek.
¼ mile: 9.4 sek. @ 268 km/h.
0-300 kph:           10.9 sek.
0-400 kph:           18.1 sek.
Top Speed:           450+ km/h.

Annonser