Lamborghini Huracán LP610-4 Zhong – Nu börjas det

This and many more photos of Lamborghinis are available on www.LamboCARS.com

Lamborghini Gallardo är företagets mest sålda modell någonsin. Faktum är att mer än hälften av alla producerade Lamborghinis någonsin är Gallardo. Genom en hel drös specialversioner lyckades man kränga hela 14022 Gallardos under bilens livstid. I mars 2013 kom äntligen efterträdaren. Huracán LP610-4. Sedan bilens premiär har man sålt Huracán snabbare än vad man sålde Gallardo. Det bäddar för en enorm succé. Enligt flera rapporter skulle Lamborghini inte följa samma spår och bygga massor av versioner av Hurracán. Men nu verkar Lamborghini trots allt bestämt sig att gå samma väg.

I september på bilsalongen i Frankfurt släppte man Huracán Spyder. Cabben helt enkelt. Och nu har det skett igen. Version numero due är släppt. Bilen heter Zhong vilket är en förkortning på Zhongguo som i sin tur är namnet på Kina. 中國 skrivs namnet med kinesiska tecken för den intresserade … Bilen firar att Lamborghini nu sålts i Kina i ett sekel. Kina är en av Lambos största och viktigaste marknader. Endast 50 exemplar kommer att byggas i antingen gul eller röd. Kinas flaggas färger helt enkelt. Det som är unikt med bilen är att avgasrören är kromade och svarta fälgar. Interiören kan ha unika inslag men det finns ingen info om det i skrivandets stund.

Motormässigt är det samma V10 på 5.2-liter. Effekten är samma på 610 hk och likaså 0-100 och toppfarten är samma. 3,2 sekunder respektive 325 km/h.

Något förvånande är priset. I Kina har man lyxskatt vilket gör att exklusiva bilar kostar skjortan. En vanlig Huracán kostar motsvarande 5,6 miljoner kronor. Zhong som är en specialversion tror man ska vara dyrare. Men icke! Huracán Zhong är faktiskt billigare. Ganska mycket till och med. Huracán Zhong kostar ”bara” 4,5 miljoner.

Annonser