Trend: Dyrare tillbehör till extrema bilar

Att köpa en Ferrari eller liknande bil har länge garanterat status. Men världen har ändrats och nu gäller det att vara värst. Därför erbjuder biltillverkarna extrema tillbehör till extrema priser. Här är en lista med några av de absolut galnaste tillbehören och de vansinniga priserna som tillkommer.

 

Bugatti – När Bugatti beslöt att bygga Veyron var målet självklart. Inget annat än världens snabbaste och mest exklusiva hyperbil dög. En uppgift man tog på sig och klarade. Men har man en kundgrupp där den genomsnittliga kunden äger 84 bilar och tre privatflygplan, ja då kan man hitta på vad som helst i tillbehörslistan. För drygt 2,5 miljoner kronor kan man få bilen helt i naket kolfiber. Fördelen är att det ser fantastiskt ut. Detta är ett tillbehör som oftare än man tror beställs av kunderna.

LaFerrari – Världens kanske starkaste varumärke, iallafall ett utav dom är Ferrari. Och företagets kunder har en plånbok som som näst intill svämmar över. Detta vet Ferrari och därför erbjuder man de 499 speciellt utvalda kunderna som får äran att köpa en LaFerrari, att kryssa i ”kolfiber front”. Priset på drygt 333.000 dollar, eller ungefär 3,8 miljoner kronor lär de som kryssar i tillvalet knappast svettas nämnvärt av. Det är för övrigt världens dyraste tillbehör.

Bentley – När Bentley nyligen lanserade sin ultra-SUV Bentayga gick man ut med att den är snabbast, dyrast och mest exklusiv i sitt segment. Men räcker det inte kan man alltid välja att installera en Breitling i bilen. Klockan är utrustad med Tourbillon. Det är en mekanisk pryl som motverkar gravitation vilket gör att klockan går mer exakt. Priset för klockan är 1,2 miljoner kronor. Jämfört med ovanstående tillbehör är det billigt. Men eftersom Bentayga ”bara” kostar runt två miljoner kronor, är det listans dyraste tillval i förhållande till bilens pris.

Porsche – Porsche erbjuder en speciell lack man kallar Liquid Metal. Färgen finns i blå eller silver och dess djup och kvalitet ska, är det tänkt, förklara det minst sagt saftiga priset på 534.000 kr. Det är lite färg Porsche … Skojar ni!?

Koenigsegg – När man köper en Koenigsegg vet man att man får en av världens snabbaste bil. Det såg man nämligen till att slå fast genom att slå diverse accelerations- och bromsrekord nyligen med One:1. Den bilen har 1360 hästkrafter och är mer kraftfull än Agera RS, och dessutom slutsåld. Men  de ”stackars” kunder som får nöja sig med en Agera RS kan trösta sig med att Koenigsegg gärna skruvar upp effekten åt dem. Haken är att man måste sätta in drygt 2 miljoner kronor på Koenigseggs bankkonto. Men har man spenderat tio gånger mer på bilen kan man väl ändå sätta sprätt på lite till för att vara värst?

Annonser