Pagani Huayra – Bevingad best siktad

Knappt fem år in i livet och känns redan gammal. Pagani är i desperat behov av något nytt till Huayra. Snart kan det komma. Kanske redan på Genève 2016

Pagani Huayra är en bil som hyllas av många. Med sin AMG-V12 på 6-liter som utvecklar 730 är det en av världens snabbaste bilar. Men sedan premiären av bilen 2011 har världen ändrats mycket. Trenden har skiftat och mer effekt och effektivare motorer krävs. Hybridsystem har introducerats av några av de större tillverkarna så de 730 hästkrafterna som vid premiären av bilen var tillräckliga, är nu i underkant. Detta är Pagani väl medvetna om. Länge har det ryktats om en värre Huayra. Ryktet dog med tiden ut eftersom inget syntes till som bekräftade detta. Men nu! Som en blixt från en klar himmel har en bevingad och maskerad bil siktats utanför Paganis fabrik.

Det talas om en Pagani Huayra SE, där SE står för Special Edition. En bil som kan komma att ha premiär redan i mars på bilsalongen i Genève. Det skulle vara bra för märket tror jag eftersom intresset dött ut lite, såhär knappt fem år efter premiären och inget har hänt.

Det cirkulerade ett rykte om att Pagani skulle släppa en Huayra Roadster. Dock har inga prototyper av detta siktats. När Pagani släppte Huayra gick man ut med att bilen endast kommer att byggas i 100 exemplar vilket Pagani själva påstår att man fått beställningar på nu. Så nästa drag från den lilla italienska tillverkaren känns aktuellt.

Vad den bevingade bilen som siktades är återstår att se. Jag gissar på att Pagani kommer fräscha upp sitt modellutbud till Genève. Det börjar bli tråkigt att varje år se samma bilar, bara i andra färger medan konkurrenterna uppgraderar och uppdaterar sig. Förutom den stora spoilern verkar bilen Pagani jobbar på få ett mer aerodynamiskt bodykit med ny splitter och diffuser