Officiell: Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder

3_4_front_0

Lamborghini Huracán har enligt många en av världens vackraste motorljud. Nu har Lamborghini kapat taket. Succé?

Lamborghinis minsting Huracán har fått både ris och ros. En del tidiga rapporter talar om den som en understrykande Audi, andra hyllar bilen och menar att väljer man rätt körstil och rätt tillbehör existerar problemet inte. En sak få klagar på är dock motorsången. 5,2-liters V10-motorn är plockad ur föregångaren Gallardo men ombyggd och omarbetad för att möta de allt hårdare kraven som konkurrenterna ställer. Resultatet är att bilen klarar ”över 325 km/h” i toppfart och 0-100 är avklarat på 3,2-sekunder.

För de kunder som vill ha en lite vildare och luftigare upplevelse finns nu Huracán Spyder. Bilen har ett traditionellt tygtak som kan fällas på under 17-sekunder och i upp till 60 km/h. Valet av tygtak gjorde Lamborghini trots att konkurrenterna hos McLaren och Ferrari båda har plåt. Men Lambo är ett företag som gillar att hålla i traditioner. Om det är ett lyckat val återstår att se. Ett litet fönster bakom föraren och passageraren kan öppnas för att släppa in det fylliga vrålet från V10:an om taket är på. Precis som i storebror Aventador Roadster …

När man bygger en cabriolet-version av en bil behöver man ofta förstärka bilens konstruktion vilket har som följd att bilen går lite långsammare. Men det är marginellt och i Lamborghinis fall ska bilen bara tappa två tiondelar i sprinten från 0-100 km/h jämfört med coupén. Lamborghini själva menar att invändigt låter bilen inte nämnvärt mer än coupén.

Huracán Spyder utrustas med start/stop teknik och då behovet för en stor V10 inte finns, stänger delar av bilens cylindrar av. Detta ger 14 % lägre koldioxidutsläpp jämfört med Gallardo Spyder. Dessa trick kommer även finnas på Huracán coupé från 2016.

Lambos nya Spyder erbjuds i 11 kulörer och invändigt kan du välja på 17 färger och fem olika trim. Räcker inte det kan du alltid vända dig till Ad Personam som bland annat erbjuder fem matta färger. 

Annonser