Rykte: Koenigsegg planerar banbil

Extrema supersportbilar som endast får framföras på bana. När Ferrari introducerade FXX och programmet FXX Programme för tio år sen trodde många att Ferrari kastade pengar i sjön. Vem skulle betala en förmögenhet för en bil du inte ens kan framföra på allmän väg? Men Ferraris chansning blev lyckad och sedan dess har Ferrari byggt ytterligare två XX-bilar, 599xx och FXX-K. Andra tillverkare har gjort egna satsningar. McLaren har P1 GTR och Aston Martin erbjuder Vulcan. Bägge hade världspremiär på bilsalongen i Genève i mars i år.

Nu verkar det som om Koenigsegg funderar på en egen satsning. Ryktet föddes efter en ”AMA (Ask Me Anything). Vem som helst kan mejla till Christian Von Koenigsegg och han svarar så gott det går. Enligt CvK ska han och hans team ha seriöst övervägt en banbil från Koenigsegg. CvK avslöjar inte något mer. Men möjligheten finns att Koenigsegg i hemlighet bygger på något riktigt grymt, snabbt och dyrt.

Koenigsegg har ju gått ut och sagt att varvtider ligger närmare företagets hjärta än exempelvis toppfartsrekord. Att man kan bygga snabba bilar runt banor har man bevisat flera gånger med olika varvrekord. Kanske visar Koenigsegg något riktigt galet på Genève i mars nästa år?

Annonser