Rolls-Royce Dawn – Premiär 8 september

Rolls-Royce-Dawn-teasers-1

BMW-ägda Rolls-Royce planerar att släppa en ny bil på bilsalongen i Frankfurt som går av stapeln 17-27 september. Bilen kallar Rolls-Royce för Dawn. Dawn översätts från engelska till gryning och syftar på alla förhoppningar och möjligheter som en ny dag skänker.

Det är inte första gången märket använder sig av namnet Dawn. Första gången märket döpte en bil till Dawn var 1949 och sedan dess har endast 28 bilar burit det prestigefyllda namnet. Det skvallrar lite om hur exklusiv och unik den nya bilen kommer att vara. Diverse spionbilder har cirkulerat på internet och Rolls-Royce själva har släppt en serie ”teaserbilder”. En förenklad förklaring av vad vi har att vänta är en cabriolet av nyligen släppta Wraith. Rolls-Royce själva påpekar dock att bilen kommer vara exteriört helt ny. Inga delar ska vara från Wraith på utsidan utom dörrarna.

Bilen kommer tekniskt förmodligen husera samma V12 som Wraith dock. Rolls-Royce vill med den nya bilen, gå tillbaka till 30-talet då man ägnade sig mycket åt ”coachbuilding”. Varje kund är unik och då ska varje bil också vara unik. Konkurrenter blir Bentley Continental GTC och den kommande Mercedes-Benz S-Class Cabriolet. En annan tänkbar konkurrent som det pratas om är Bentley Mulsanne Cabriolet som inte släppts än, men som förmodligen kommer någon gång inom en snar framtid.

Annonser