Lamborghini Centenario LP 770-4 – Ny info om Lambos nya hyperbil


(Bilen på bilden är inte Lamborghinis kommande hyperbil utan Aventador SV Roadster)

Strikt limiterad och svindyr. Lamborghinis kommande hyperbil närmar sig. Nu vet vi mer än någonsin om monstret från Sant’Agata Bolognese.

Fransk media rapporterar nu att Lamborghinis omtalade hyperbil kommer heta Centenario LP 770-4. Tidigare spekulerades det om Hyperveloce, men namnet kändes lite fantasilöst och påhittat. Enligt källor jag pratat med kommer bilen vara en jubileumsbil avsedd att fira födelsen av Ferruccio Lamborghini, som skulle fyllt 100 år den 14 april nästa år. Namnet ”Centenario” ska enligt min källa ha dykt upp då Lamborghini sökt patent för det. Namnet syftar på de hundra år som gått sedan Ferruccio föddes och det lär inte bara släppas en speciell bil för att fira detta. Festligheter i Italien är nästan garanterat.

LP 770-4 betyder som bekant att bilens motor är monterad på längden bakom föraren och producerar 770 hästkrafter. Fyran avser hur många av bilens hjul som får ner kraften i asfalten. Effekten är 70 mer än originalbilen. Noterbart är det bara 20 hästkrafter mer än Superveloce Roadster, som bilen sägs byggas på. Likt tidigare specialmodeller från Lamborghini bär bilen en fet prislapp tillsammans med en strikt limiterad upplaga.

Utseendemässigt rapporteras det att bilen inte kommer vara lika extrem som Veneno. Detta till mångas förtjusning då Veneno enligt många är ful som stryk rent ut sagt. Personligen håller jag inte med utan älskar den just för att den ser så vild och extrem ut. Klassiskt Lamborghini enligt mig.

Premiären ryktas inte ske förrän nästa år i mars på bilsalongen i Genève. Logiskt då det är nära inpå 100-årsdagen man firar. Priset ryktas hamna på drygt en miljon – euro. Men trots detta lär intresset hos Lamborghinis allra mest hängivna köpare vara stort nog att garantera en slutsåld bil relativt snabbt.

Annonser