Rolls-Royce Wraith – One-off beställd av Michael Fux

Rolls-Royce-2

Brunbrända surfare från USA:s västkust blandat med connoisseurer från ett regnigt Goodwood i England. Michael Fux nya vrålåk är en fusion av två helt skilda världar.

Om man gillar bilar och inte vet vem Michael Fux är borde man nästan skämmas. Entreprenören från USA är nämligen en av världens största bilälskare och hans samling innehåller några av världens mest eftertraktade bilar. Det som gör Fux samling unik är att nästan alla hans bilar är i vilda färger. Vad sägs om en mörkgrön McLaren P1 med matchande gröna färgar? Eller en banangul Rolls-Royce Phantom Drophead med matchande interiör? Michaels fantasi verkar oändlig och kul är det. Hans senaste bil är en Rolls-Royce Wraith i tvåtonslack. Turkos och vit. Officiellt heter färgerna; Aequus Green och Cornish White. Färgerna är beställda speciellt av Michael och enligt Rolls-Royce är bilen perfekt för Michael. På motorhuven har bilen en självlysande Spirit of Ecstasy.

Invändigt är bilen fylld av det bästa lädret som finns att tillgå. Självklart i samma turkosa färg. Förutom delar i instrumentpanelen och mittkonsolen samt säkerhetsbältena, som är svarta, är bilen helt och hållet turkos invändigt. Självklart finns i instegen en bricka som förkunnar att bilen är handbyggd av Rolls-Royce åt Michael Fux.

Rolls-Royce bygger ofta bilar de kallar ”Bespoke”. Detta tycker en del är ett billigt sätt att tjäna pengar. Men jag själv gillar idéen. Resultatet blir massor av unika bilar som kommer hålla värdet i framtiden bra.

Annonser