Lamborghini Huracán LP610-4 Spyder – Kommer med tygtak

LamboCARS photography

Lamborghinis minsting Huracán LP610-4 säljer redan som smör. Och inte är väl det konstigt eftersom den efterträder märkets bäst säljande bil någonsin. Med 14.022 byggda Gallardo utgör den faktiskt hälften av alla Lamborghinis som någonsin byggts. Skorna som Huracán har att fylla är minst sagt stora. För att nå samma succé som föregångaren kommer Lamborghini släppa bilen i en hel massa versioner och varianter. Först ut är cabrioleten som på Lamborghini-språk heter Spyder. Bilen väntas ha premiär på bilsalongen i Frankfurt.

Motormässigt kommer det vara samma V10 på 5,2-liter som utvecklar 610 hästkrafter. Prestandan kommer även den vara den samma vilket betyder 0-100 km/h på 3,2 sekunder om man frågar Lamborghini. Dock har coupén vid ett flertal tillfällen klockats på under tre sekunder. Toppfarten är skriven till över 330 km/h.

Nyligen släpptes prislistan för tillbehör till Huracán Spyder. På denna kan vi bland annat se att Lamborghini har gått tvärt emot trenden att ha plåt eller kolfibertak. Tradition är en stor del av märkets filosofi och vad passar då bättre än ett traditionellt tygtak.  Men för att sticka ut från sina konkurrenter har kunderna möjlighet att välja tre olika färger på suffletten. Först och främst svart såklart, men även brun eller röd sufflett går att få helt utan extra kostnad.

Huracán Spyder kommer konkurrera med Ferrari 488 Spyder och McLaren 650s. Två bilar som bägge är turboladdade medan Lamborghini kör på sin sugmotor.

Annonser