Rykte: Lamborghini släpper extrem bil på Pebble Beach

LamborghiniLogo

Det finns bara ett bilmärke i världen som på riktigt kan kalla sig galna. Jag talar självklart om Lamborghini. De senaste åren har  den italienska tillverkaren spottat ut koncept och one-off bilar som tagit världen med storm. Antingen älskar man dem, eller så hatar man dem. Så enkelt är det. Vem kan glömma Egoista? Bilen som Lamborghini visade under avslutningen av Grande Giro i Maj 2013. Eller Veneno som stal showen på bilsalongen i Genève, då den hade premiär 2013. Året innan hade Lamborghini chockat världen med den radikala Aventador J (Jota). En Aventador som helt saknade vindruta. Kritiker menar att Lamborghini är barnsliga och bygger idioti på hjul. Jag håller med, och just därför är Lamborghini enligt mig världens bästa biltillverkare. Medan Ferrari, Porsche, Pagani och alla andra företag bygger snälla bilar för miljön och följer trenden, bygger Lamborghini vansinniga miljöbovar. Detta har faktiskt märket fått fler fans än någonsin.

I Augusti går Pebble Beach av stapeln i Kalifornien. En av världens mest exklusiva bilmässor. Själva utställningarna som besökarna kan njuta av sker på den exklusiva golfbanan intill havet. I år ryktas Lamborghini släppa ännu en galen produkt. Dock sägs det att bilen inte kommer visas för allmänheten utan endast extremt rika och extremt dedikerade Lamborghini-entusiaster kommer att få se bilen. Men jag räknar trots det med att bilder på bilen kommer att läcka.

Inte mycket information finns om denna skapelsen. Men ryktet säger att bilen kommer vara baserad på Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce. Stämmer det vet vi att effekten MINST kommer hamna på 750 hästkrafter, men förmodligen mer. Ryktet säger även att bilen kommer att få aggressivare och bättre aerodynamik tillsammans med en begränsad upplaga om endast 20 stycken coupéer och 10 stycken roadsters. Bilen kommer förmodligen bära en prislapp som endast ett fåtal personer i världen har råd med.

Annonser