Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce Roadster – Redan läckt?

1f1df19501c07d83833e2596a91aed8e_large

Under Goodwood Festival Of Speed bekräftade Lamborghinis VD Stephan Winkelmann att man, precis som ryktet sade, skulle bygga en cabriolet av sin nyligen släppta Aventador SV. Meddelandet togs emot med öppna famnar från oss entusiaster. Vi fick även veta att upplagan begränsas till 500 bilar vilket är 100 mindre än coupén. Effektmässigt är det samma monster, det vill säga 6,5-liter vrålande V12:a som kramar ur sig 750 hästkrafter. Prestandan är densamma vilket betyder 350 km/h i toppfart och 0-100 km/h på 2,8 sekunder.

Nu ska det cirka två veckor långa mysteriet om hur bilen verkligen kommer att se ut vara över. Fotografen Jordan Shiraki påstår nämligen att följade bilder som han själv tagit är på den riktiga bilen. Bilderna som visar en turkos/blå bil visar helt klart en bil som skulle kunna vara den riktiga produkten. Själv är jag lite skeptisk då bilderna läcker ut långt innan närmaste stora bilsalong. Den närmaste är i September och är Frankfurt, en möjlig plats för världspremiären. Bilens färg sägs heta Blu Glauco och det är till synes en ”in your face” färg på klassikt Lambo-vis. Till detta har bilen röda inslag runt om. Just dessa andas väldigt mycket ”Veneno”.

Om bilderna är på riktigt eller ej återstår att se. Hur som helst är det ett gäng riktigt häftiga bilder att njuta av. Så without further ado, I bring to you, Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce Roadster.

Annonser