Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce Roadster – Djävulens hårfön bekräftad

Världens snabbaste bil runt Nürburgring utan hjälp av turbos, kompressorer eller hybridteknik. Lamborghini Aventador LP750-4 SV är ett monster som inte bara hänger på ”the big boys”, den kostar dessutom en bråkdel. Och nu kommer en taklös variant. Joy, oh joy!

Superbilsvärlden är drabbad av less is more-febern. Fler och fler tillverkare krymper motorerna och tänker på miljön. Men inte Lamborghini! I dagarna gick Stephan Winkelmann ut med ett uttalande på Goodwood Festival Of Speed. Vi kommer bygga en taklös version av Aventador LP750-4 Superveloce, meddelande Winkelmann.

Bilen kommer förstås använda samma 6,5-liters V12 som utvecklar 750 hk som coupén men upplevelsen lär bli uppskruvad ett par snäpp. Kraften fördelas i en splitt på 70/30 bak respektive fram. De massiva 355 millimeters Pirelli Zero Corsa däcken ser till att inte all kraft bokstavligen går upp i rök, utan skjuter den relativt tunga bjässen likt en missil, från noll till 100 km/h på 2,8 sekunder. Toppfarten är 350 km/h.

Lamborghinis 7-växlade ISR-låda har fått kritik för att vara lite väl aggressiv. Det är dock ett medvetet val av Lamborghini som vill att lådan ska ha lite karaktär. Den är dessutom lättare än en dubbelkopplingslåda och växlar på snabba 50 millisekunder.

Utseendemässigt lär bilen bli väldigt lik sin systerbil med tak. Men i och med att man kapar taket lär en ny spoiler kanske behövas. Det återstår att se. Vad vi vet är att bilen kommer begränsas till 500 exemplar vilket är 100 stycken mindre än coupén. Med tanke på hur fort de sålde slut så lär Lamborghini inte ha svårt att sälja 500 stycken Roadsters.

Premiär för bilen sker förmodligen på bilsalongen i Genève nästa år eftersom Lamborghini lanserade Aventador LP700-4 där 2011 och även Aventador Superveloce i fjol.

Annonser