McLaren P1 Alain Prost Edition

1029344_p1-prost-front-3_4

McLaren Special Operations är den lilla avdelningen på McLaren som sköter de allra mest petiga kunderna. Kunderna som inte nöjer sig med vad som står bland de vanliga tillbehören. Genom åren har man spottat ut några riktigt håriga skapelser. Den senaste är en hyllning till den franske F1-föraren Alain Prost. Prost körde under 80-talet och en bit in på 90-talet för bland andra McLaren. Alain räknas till en av de stora namnen inom Formel 1 och kan stoltsera med fyra världsmästerskaps titlar.

Detta vill McLaren Special Operations hylla till Goodwood Festival Of Speed som går av stapeln nu i helgen i Goodwood i England. Sättet man valt att göra det på är genom en unik McLaren P1 som exteriört och interiört bör Alain Prosts färger.

Bilen är vit med röda bromsok, blå och röda dekaler utvändigt. Invändigt är det svart läder med blå alcantara i mitten av stolarna som gäller. Ratten är klädd i kolfiber och svart alcantara med en röd stripe högst upp för att ge lite mer racing-känsla.

McLaren P1 är en av världens snabbaste bilar och en av trion av hyper-hybrider tillsammans med Ferrari LaFerrari och Porsche 918 Spyder. Motorn är en vråltrimmad 3,8-liters V8 med dubbla turbo. Toppeffekten är 916 hästkrafter. Fartresurser har bilen så det räcker och blir över. Toppfarten är elektroniskt stoppad vid 350 km/h och du passerar 100 km/h på under tre sekunder från stillastående. Samtliga av de 375 bilarna som McLaren valt att limitera bilen till är sålda. I Sverige finns det en handfull P1sålda. Fem stycken som jag vet om men det kan hända att jag missat någon.

Annonser