Officiell: Lamborghini Aventador LP 750-4 Super Veloce

Lamborghini Aventador LP750-4 SV Official Pictures - 01

Den senaste bilen i Lamborghinis lilla men giftiga modellupplaga är Aventador SV. En bil som med hjälp av lätta material ska lyfta märket till ännu högre nivåer.

På VW Gruppens presskväll visades Lamborghinis råaste serietillverkade bil någonsin upp. Det är den senaste bilen att bära den mytomspunna SV-logotypen. Motor är trimmad från sitt ursprungliga 700 hästkrafter starka utförande till 750 hästkrafter. Dessutom har man lyckats skala vikten med 50 kg. Detta genom extensivt användande av kolfiber.

Utvändigt har bilen bestyckats med ett råare bodykit runt om. I fronten sitter numera en aggressivare splitter. Sidan har fått lite extra kolfiber och ett extra luftintag ovanpå de befintliga luftintaget. Bak finns numera en brutal diffuser, en ställbar spoiler och ett nytt öppnare avgassystem med fyra pipor. Fälgarna är bestyckade med en låsbult i mitten och påminner mycket om de som sitter på Porsche 918 Spyder.

Invändigt använder sig Lamborghini av sitt egna material Carbon Skin® och alcantara. Carbon Skin® är ett material som Lamborghini började använda i Sesto Elemento och Aventador J. Sedan fick Veneno detta extrema material. Aventador SV är dock den första ”massproducerade” bilen med detta exklusiva material. Dessutom har bilen bestyckats med en ny instrumentpanel. Liknande den som hittas i Veneno.

Med Lamborghinis speciella program för att göra sina bilar unika, har man möjlighet att göra i princip vad som helst. Priset på bilen börjar på €327,190 plus skatter. Ännu obekräftade uppgifter menar att den första bilen kommer hamna i Sverige. Vem kunden skulle vara är inte klart, men jag har en ganska bra uppfattning. Men med respekt för personen i fråga håller jag det hemligt.