McLaren P1 GTR

mclaren-p1-gtr-04-980x653

McLaren P1 är en av världens snabbaste gatubilar. Men dagens banglada förmögna kunder kräver ofta mer. Därför har McLaren byggt en GTR-version av P1. Med 1 000 hästkrafter och 50 kg mindre vikt.

Bilen som visas på Genève på tisdag är målad i klassiska McLaren-färger. Gul och grön, en hyllning till McLaren F1 GTR som för 20 år sedan dominerade LeMans. På bilderna syns dessa två tillsammans och det är inte omöjligt att de kan komma att stå tillsammans på Genève. Jag håller tummarna!

Endast ett 30-tal P1 GTR byggs och erbjuds endast till de 375 personer världen över som köpt gatuversionen. Som P1 GTR-kund får man inte bara en seriös racingbil att leka med. Man får även tillgång till McLarens träningsanläggning där du får råd om allt från träning till kost. Allt för att göra dig till en äkta racingförare. Med i paketet ingår även en garanti att du får köra minst 6 tävlingar som McLaren anordnar på kända banor runt om i världen. Vad sägs om att pressa fullt i Curva Parabolica ut på start och mål-rakan på Monza? Eller varför inte känna hur bromsarna och aerodynamiken jobbar ihop då du står på bromsen i slutet på Kemmel-rakan på Spa Francorchamps? Drömmen om att vara en äkta racingförare är inte långt borta för de lyckliga kunder som lyckats lägga vantarna på ett exemplar.