Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé

BRABUS-850-6.0-Biturbo-Coupe-01-850x418

Brabus trimmar och stylar framförallt Mercedes-Benz. Och inför bilsalongen i Genève kommer man med en hel hög nya bilar. En av de senaste och argaste är en bil man kallar 850 6.0 Biturbo Coupé.

Bilen är baserad på Mercedes-Benz S63 Coupé men genom en rad modifieringar har man ökat slagvolymen till 6.0 och effekten till hela 850 hästkrafter. Bestyckad från fabrik med dubbla turbo men som Brabus har fixat extra med för att plocka ut mer effekt.

Stylingen på bilen är rå men samtidigt ganska simpel. Inget ”over the top” utan lite kolfiber och nya fetare fälgar som du verkar kunna välja färg på mellan standard silver och någon form av brons. Invändigt har man rivit ut det annars exklusiva lädret från AMG och tagit in eget. Fall jag känner Brabus rätt, kan man utforma även denna bilen ganska fritt efter vad ens plånbok och fantasi tillåter.

Prestandan på bilen är inget annat än makalös. Bilen trots sin storlek klarar 350 km/h(Elektroniskt spärrad). Detta tack vare 850 hästkrafter som jag tidigare nämnde, men även 1 450 Nm vridmoment. Sprinten till 100 km/h är över på superbils-snabba 3,5 sekunder. En kul och lite galen detalj är bilens hastighetsmätare. Den går enda upp till 400 km/h.

Annonser