Mansory Lamborghinin Huracán

Lamborghini photo at LamboCARS.com

Lamborghini Huracán är en av världens snabbaste bilar. Detta visades bland annat på Top Gear Test Track där man slog storebror Aventador. Men schweiziska Mansory har plockat ut mer av ”tian”.

Bilen som Mansory bygger på, har från fabrik en 5,2-liters V10 som utvecklar 610 hästkrafter. Det är nog med effekt för en 0-100 km/h-tid på 3,2 sekunder. Dock har tester av olika biltidningar visat att den siffran är högt räknad. Den snabbaste noterade tiden var på hyperbilsnabba 2,5 sekunder.

Schweiziska Mansory är kända för att göra helt galna bilar. Ibland en aning smaklösa enligt vissa. Men den här bilen är spot on enligt mig iallafall. Ett kolfiber bodykit runt om bestående av en rå splitter i fronten som andas Lamborghini Aventador LP720-4 50° Anniversario ganska mycket. Och det är inte någon negativ kritik alls. Tvärtom. Sidan av bilen domineras av en av Mansory hyftast sparsamt utförd facelift. Luftintaget under dörren är numera i kolfiber och delat horisontalt, that’s it. Bakifrån är där det mesta har ändrats. Aktern behåller sin look väldigt väl men är förbättrad med hjälp av kolfiber. Diffusern är kantig och ser extrem ut. Mansory har lyckats behålla en klassiskt rå Lamborghini-känsla på hela bilens exteriör. Nya lättare svarta 10-ekrade fälgar sitter på bilen. Invändigt är det kvalitet på klassisk Mansory-manege som gäller. Två-tons läder i svart och rött.

Motorn är som jag nämnde tidigare är potent, men Mansory har bestyckat den med en hel rad uppgraderingar som gett en effektökning till smått vansinniga 849 hästkrafter. Imponerande siffror helt klart. Men Mansory lär komma med än ännu mer kraftfull version senare. Den kommer inte bli något annat än helt vansinnig. Jag längtar som tusan!

Bilen kommer visas på bilsalongen i Genève som jag kommer besöka. Räkna med massor av egentagna bilder på denna, och allt annat extremt från mässan.

Annonser