Spion: Lamborghini Aventador SV

Lamborghini-Aventador-SV-1

Rykande färska bilder på en röd Aventador har läckt ut. Bilderna sägs föreställa Lamborghinis senaste bil att bära den mytomspunna SV-logotypen. Bilen sågs någonstans då den ska ha filmats till Lamborghinis officiella promotion video. Personligen är jag skeptiskt till detta eftersom bilen inte verkar vara i utställningsskick direkt. Tittar man noga så saknas sista biten. Det är bara fyra pipor som sticker fram. Dessutom känns spoilern bak på bilen något temporär. I övrigt är det nog ganska nära den slutgiltiga produkten.

Nytt på bilen

Först och främst fälgarna. De liknar en aning de som sitter på Porsches hybrid-hyperbil 918 Spyder. Dessa är förmodligen lättare än de existerande fälgarna. Vidare är bilens bodykit förändrat, men det påminner en del om special versionen LP720-4 som Lamborghini släppte lagom till 50 års jubileet 2013. Spoilern som jag tidigare nämnde ser ut att vara fixerad och sticker högt över bilens kaross. Tittar man bilens luftintag bakom föraren verkar dessa har dubblerats i antalet. Numera sitter det kolfiberintag bakom de redan innan existerande luftintagen.

Motor

V12:an har förmodligen trimmats en aning. Hur mycket finns det olika åsikter om, vissa säger 740 hk medan vissa talar om upp emot 800 hästkrafter. En exakt siffra får vi vänta på ytterligare. Samma gäller med bilens prestanda. Men förmodligen har fokus legat på att få ner 0-200 km/h tiden och uppåt snarare än att pressa den redan imponerande tiden på 2,9 sekunder som LP700-4 klarar av.

Premiären av bilen sker med all sannolikhet på bilsalongen i Genève i mars. Jag har svårt att vara hålla mig. Förväntningarna på bilen och mässan är skyhöga.

Förra Lambo-SVn var LP670-4 Superveloce. Den var limiterad till 350 bilar varav ungefär hälften byggdes. Det sägs att Aventador SV inte kommer vara limiterad.

Annonser