Spion: Ferrari 458M

ferrari-458-m-004

Ferrari 458 Italia är en av bilvärldens mest hyllade om omskrivna bilar. Efter premiären på bilsalongen i Frankfurt 2009 har bilen slagit rekord och hyllats världen över. Nu jobbar Ferrari för fullt med en uppdaterad version som kan komma att få tilläggsnamnet ”M”. Bokstaven syftar på ordet Modificato som på italienska betyder modifierad. Det talas om att bilen kommer bestyckas med dubbla turbo vilket kan skrämma upp effekten från 570 till 670 hästkrafter. Det är välbehövligt eftersom både McLaren och Lamborghini har nyare bilar som båda ligger norr om 600 hk effektmässigt.

I dagarna sågs två maskerade bilar testas. Den ena (gula) med omgjorda fram och bakljus, nya dubbla avgasrör samt Formel 1-style LED-lampor likt de på F12 Berlinetta och LaFerrari. Turbo är Ferraris lösning på striktare miljö och utsläppsregler precis som McLaren. Lamborghini är lite mer konservativa med sin Huracán som använder sig av en V10 fri från turboladdning.

Prestandamässigt kommer 458M göra 0-100 km/h på runt 3-sekunder och ha en toppfart en bit över 330 km/h ungefär. Prislappen lär hamna strax över 2 miljoner kronor.

Ferrari 458M väntas har premiär på bilsalongen i Genève i mars där jag kommer finnas på plats.

Via: gtspirit

Annonser