Bentley Grand Convertible

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEwMDM1MjY7czoxOiJ3IjtpOjEwMjA7czoxOiJoIjtpOjk5OTk7czoxOiJjIjtpOjA7czoxOiJzIjtpOjA7czoxOiJrIjtzOjQwOiJmYWFhN2Q1NzQ0NDU2NzdmNTg3ODc4MDA5OWM5MDgxZGQ4NTEzOWFkIjt9

Bilsalongen i Los Angeles bjuder på en hel del nyheter. En av de större står brittiska lyxbilsmärket Bentley för. Bentley Grand Convertible är i dagsläget i konceptstadiet. Dock har företagets VD bekräftat att en produktionsbil är under utveckling. Bilen som det hela baseras på är Bentley Mulsanne, flaggskeppet i Bentleys modellprogram.

Under huven sitter Bentleys 6,75 liter stora V8 med dubbla turbo. Motorn levererar hela 1.100 Nm och 537 hk. Det är tillräckligt för att ge bilen prestanda som bara för några år sedan var superbilsprestanda. Detta kan låta som en ganska ointressant detalj. En lyxbil ska ju i regel åkas, inte köras. Detta siktar Bentely på att ändra. Fokusen ligger lika mycket på bilens komfort som den ligger på prestanda och körglädje. Vill man köras runt i absolut tystnad och lugn kanske Maybach eller Rolls-Royce är bättre att vända sig till. Ett minst sagt vågat drag från Bentley. Men lyckas man så kommer bilen garanterat bli en succé.

Men trots att man flyttat över fokus mer än någonsin på köregenskaperna så har man inte förlorat någon komfort. Det är fortfarande valnötsträ av den bästa sorten och läder som italienska modehus bara kan drömma om, som pryder bilen invändigt.

Likt Rolls-Royce Phantom Drophead, som bilen är tänkt att konkurrera mot har man träinslag bakom baksätet. Enligt Bentley själva ska bilen hämtat inspiration från lyxyachter.

Bilen är för dig som tycker att Bentley Continental GTC är för vanlig och du vill ha något större och bättre.

Bentley Grand Cabriolet må vara en konceptbil. Men den är helt fungerande. Det lär därför inte dröja allt för länge innan produktionsbilen är klar.