Pagani Huayra Dinastia – Specialare till Kina

21319112571765632128

Pagani bekräftade i dagarna att det kommer en exklusiv version av Huayra till den kinesiska marknaden. Endast tre exemplar kommer byggas och de kommer vara olika från varandra. Den ena kommer ha rött som tema. Rött kolfiber utvändigt och röd inredning. Den andra kommer ha blått som tema. Sista bilen kommer vara extra speciell däremot. Den ska ha guld som tema. Bilen kommer likt de två andra ha naket kolfiber utvändigt och invändigt kommer det guldiga temat självklart fortsätta.

I taket inuti bilen hittar man en drake som även återfinns på bilens exteriör. Draken är färgad i kontrast till varje bils färgtema. I den blå Huayran är draken exempelvis vit. Pagani är kända för sin vansinnigt exklusiva känsla på design och kvalitet. Och dessa tre Huayra Dinastia är inget undantag. De andas klass och still. Kanske att de målade drakarna och de kinesiska tecknen som hittas här och var på och i bilen, är aningen osmakligt.

Nytt är att bilarna kommer med en liten fena bak. Detta är för att ge bättre stabilitet och bättre vägegenskaper. Tekniken hämtas från racing och är inte nytt för Pagani. Men de har aldrig använts på en Huayra förrän nu.

För er som glömt bort siffrorna runt bilen, så kommer här en snabb sammanfattning. Bakom föraren sitter en V12-motor signerad AMG. Den är på 6,0 liter och tillsammans med dubbla turbo levererar den hela 730 hästkrafter. Detta tillsammans med en relativt låg vikt ger en grym prestanda. 0-100 km/h är historia redan efter 3 sekunder. Toppfarten är högre än de flesta bilarna. Hela 370 km/h faktiskt.

Annonser