Lamborghini Asterion – 900 hästars monster-hybrid

lamborghini_asterion_encaste_concept__large

Italienska superbilstillverkaren Lamborghini planerar att släppa något nytt på bilsalongen i Paris. Men frågan är vad? Det mest troliga är att märket släpper en konceptbil vid namn Asterion.

Åsktjur 

Namnet kommer från den grekiska mytologin. Det är en varelse som är hälften människa och hälften tjur. Namnet tillsammans med en speciell font patenterades nyligen av Automobili Lamborghini S.p.A. Det som gör anknytningen intressant är dels att bilen förväntas vara hybrid – exakt som monstret med samma namn. Men även på grund av att namnets design innehåller en blixt som går igenom bokstaven ”O” i namnet. Detta skvallrar om att bilen förmodligen är en hybrid.

900 hästkrafter

Bilder på vad som sägs föreställa bilen har läckt ut på internet. Om dessa är en bluff eller om de är verkliga återstår att se. Men den info som sägs gälla angående bilens effekt är inget annat än sanslös. Det talas om att motorn från Huracán kommer sitta i vilket innebär 610 hk ur motorn. Men som hjälp på traven ska bilen bestyckas med tre elmotorer vilket skrämmer upp effekten till 900 hk jämnt. För att sätta denna effekt i perspektiv så har Porsche 918 Spyder 887 hk.

Kanske renderingar

Bilderna som läckt visar en vit bil i en tidning. Den officiella teaserbilden som Lamborghini släppt matchar bilen på bilderna väl. Men det kan röra sig om en rendering som är gjord helt utan någon kunskap mer än teasern. Only time will tell.

Premiär

Täcket lyfts för första gången av bilen i Paris den första Oktober. Alltså på nu på onsdag. Bilder och fakta från detta kommer så fort som möjligt. Tills dess får ni studera följande bilder.