Ferrari 458 Speciale Spider – Premiär på Pebble Beach

Spec

Ferraris V8-superbil heter idag 458 Italia. Den byggs även som cabriolet och heter då Spider på klassiskt Ferrari-vis. Men i och med att åren går så släpper konkurrenterna allt vassare motvapen. Detta svarade Ferrari på för några år sedan med att släppa Speciale. En lättade och trimmad version av Italia. Det anses som en av världens bästa superbilar trots att den har ett relativt lågt pris på ca: 2.5 miljoner kronor.

Föregångaren till 458 hette F430 och gjordes även den i dessa versioner. Dock tillverkade man en liten upplaga trimmade och lättade versioner av 430 Spider. Bilen kallades Ferrari 430 Spider 16M. 16 för antalet segrar Scuderia Ferrari har lyckats vinna.

I Maranello verkar man nu vilja återupprepa en cabriolet version av sin trimmade superbil. Ferrari 458 Speciale Spider är visserligen inte något namn jag vet att den kommer heta, men känns inte otroligt. Bilen kommer visas om några dagar för publik i Kalifornien. Än vet jag inte om bilen kommer vara limiterad som 16M var.

Rent tekniskt kommer bilen att vara identisk med Speciale. Det betyder att bakom föraren har man en av världens bästa motorer, en V8 på 4.5 liter som utvecklar 605 hk. Det räcker för att skjuta bilen från 0-100 km/h på runt 3 sekunder och bilen klarar över 324 km/h. Motorn i bilen är verkligen ett mästerverk. Den är världens mest kraftfulla sugmotor V8. Den har hela 135 hk per liter slagvolym och trots detta är bilen otroligt lätt att ha och göra med. Den klarar alla olika tänkbara miljöer.

Annonser