Aston Martin V12 Vantage S Roadster

v12vantagesroadsterdesignheader

Förra året släppte Aston Martin en bil man kallar V12 Vantage S. En snabbare och råare version av Aston Martin V12 Vantage. Det är den snabbaste bilen Aston Martin har byggt någonsin om man inte räknar den strikt limiterade One:77. Nu följer man upp detta med att släppa en cabriolet av V12 Vantage S. Men man kallar den inte Volante som är cabriolet på Aston Martin-språk, utan Roadster av någon anledning.

Bilen är rent tekniskt identisk med sitt coupé-syskon. Detta betyder självklart att V12 Vantage S Roadster är den snabbaste cabrioleten som Aston någonsin har byggt. V12:an är på 6 liter och levererar 573 hk och ett maximalt vridmoment på 620 Nm. Detta räcker för att skjuta bilen till 100 km/h från 0 på 3,9 sekunder. Och bilen bara fortsätter att accelerera tills mätaren står på 323 km/h. Det är en väldigt hög siffra för en Aston Martin.

Aston Martins slogan är Power, beauty and soul. Kraft, skönhet och själ på svenska. Något man prickar in till hundra 100% av fallen som man bygger en bil. Aston Martin V12 Vantage S Roadster må ha ett namn som är jobbigt att skriva och säga. Men det är tveklöst en av de snyggaste bilarna som skapats och är sannerligen en av årets självklara höjdpunkter.

Förutom alla olika sätt du kan göra din bil, så kan du om du mot förmodan inte tycker att du hittar rätt vända dig till Q. Det är Aston Martins speciella avdelning som kan bygga bilen nästan exakt efter din förfrågan. Bara plånboken och möjligtvis din fantasi kan sätta stopp för dig om du tar hjälp av Q.

Fall du inte har ett par miljoner som ligger och irriterar dig på banken. Lugn, klicka här och dröm dig bort med Aston Martins egna konfigurator.

Annonser