Bugatti Veyron Vitesse Elisabeth Junek

1911933_690518027658212_1057811220_n

Bugatti Veyron är världens kanske mest avancerade bil tekninskt sett. Det är en bil som har hållit bra i snart tio år. Visst, original Veyronen kanske inte finns kvar än idag, men Vitesse som är en cabriolet version av deras trimmade Super Sport finns. Och den är inte mycket annorlunda på rent utseendemässigt även om den är uppsnyggad.

I dagsläget lägger Bugatti mycket fokus på sin ”Légendes de Bugatti” serie. Sex bilar som alla hyllar varsin viktig person i Bugattis historia. Varje bil byggs i tre exemplar och hittills har man lyckats sälja samtliga versioner. Nu har man byggt fem olika versioner och det återstår alltså bara en. Enligt rykten ska den sista bilen heta Elisabeth Junek efter en kvinnlig racingförare.

Bilen som för första gången har siktats under en testkörning utanför fabriken i franska Molsheim, är lackad svart och inte i naket kolfiber som ryktet sa. Till detta är bilen lackad i gul eftersom det ska ha varit Elisabeth Juneks favoritfärg. Var bilen kommer visas är inte säkert Vad jag gissar är att eftersom den första versionen som heter ”Jean-Pierre Wimille” blev presenterad på ”US The Quail/Pebble Beach”, som varje år går av stapeln i Augusti. Så varför inte släppa den sista på samma ställe, ett år senare? Låter ganska troligt, right?

Tekniskt är det som jag nämnde en Veyron Vitesse. Det betyder att bakom ryggen på dig som kör eller åker i bilen sitter en W16 motor med fyra st turbo och hela 1200 hk och 1500 Nm vridmoment. Det betyder att trots en ganska tung bil i klassen, så klarar den att accelerera från 0-100 km/h på 2.6 sekunder och en Vitesse kördes i 408 km/h utan tak, så det är världens snabbaste cabriolet.

Invändigt har bilarna bilder och motiv insydda i bilens läder ofta på insidan av dörren. Dessa brukar vara legendens bil eller liknande. Lita på att så kommer det förmodligen vara i den här också. Notera också att bilen verkar ha en stor Bugatti-logotyp under spoilern bak. Återstår att se om det är bara tillfälligt, eller om den detaljen ska vara kvar.

Annonser