Ferrari F12 TRS – Sjukligt dyr F12

F12 TRS

Ferrari F12 Berlinetta är tveklöst en av de mest ultimata bilarna just nu. Du får relativ komfort och en prestanda som är i klass med rivalernas hårdaste superbilar. Men för en otroligt förmögen kund var detta inte nog. Så han lät bygga en one-off bil som kallas F12 TRS. Bilen bygger i grunden på F12 Berlinetta men det är inte så lätt att se eftersom det mesta är omgjort.

Till och börja med kan vi ju titta på bilens exteriör. Bilen är taklös vilket ingen annan F12 är. Och allt är omgjort, och när jag säger allt menar och allt. Fronten, motorhuven, lamporna, sidan och bak. Allt är omgjort för kundens smak. Bakdelen har vissa inslag av Porsche 918 Spyder. Detta gillar jag skarpt.

Motormässigt talas det om att bilen utöver den stora 740 hästars V12:an, även är utrustad med Ferraris HY-KERS. Ett system som sitter i F1-bilarna som laddar upp ett batteri. Detta batteri kan du sedan vid en knapptryckning utlösa till extra effekt i några sekunder. Detta är som sagt dock bara ett rykte, men det kommer från ett stort Ferrari forum där folk brukar ha bra koll. Så det kan mycket väl stämma.

Prismässigt då? Ferrari är ett av världens mest kända märken och tveklöst världens mest kända sportbilstillverkare. Att de dem bygga en bil just till dig efter dina önskemål kommer ALDRIG bli billigt. Det talas om att Ferrari F12 TRS kostar $4,2 miljoner. Ungefär samma pengar som Lamborghini Veneno LP750-4 med andra ord. Och det är ju som vi vet världens dyraste ”serietillverkade” bil.

Så vad tycker ni om bilen? Är det en hit eller en miss?

Bilder via Jalopnik