McLaren P1 GTR

mclaren-p1-gtr-teaser

För en kort tid sen skrev jag om att McLaren planerade att bygga en banbil byggd på McLaren P1. Nu är det bekräftat och man har även släppt en bild som visserligen inte visar mycket, men lite kan man ana på den. Bilen kommer genomgå en hårdbantning för att alla onödigheter ska försvinna. Dessutom ska bilen trimmas nära 100 hk till hela 1000 hästkrafter. Det kommer ge en prestanda som är svårslagen.

McLaren P1 som byggs i 375 exemplar varav alla är köpta är redan som gatubil extremt exklusiv. Men McLaren säger själva att GTR-versionen kommer vara ”strictly limited”. Detta betyder förmodligen en produktion på ett 20-30 tal bilar. Och varje bil kommer gå lös på hela 1,98 miljoner pund. Motsvarande ungefär 22,5 miljoner kronor. Men då får man inte bara en av världens, ja kanske världens bästa banbil. Man får även ett medlemsskap i en klubb där man kan köra McLarens egna simulatorer och även få goda råd från McLarens egna fitnessinstruktörer. Allt för att se till att du ska kunna köra bilen på riktigt.

McLaren talar gärna om hur galen bilens aerodynamik är. Och visst är det svårt att tala emot när siffrorna för gatubilen är helt överlägna och endast förekommer i racingklasser annars. Men till och med detta har McLaren slipat på så P1 GTR ska vara ännu vassare! En bil som förmodligen kan hota Zonda R på Nürburgring helt klart.

Allt detta låter fantastiskt inte sant? Men det finns ytterligare en fantastisk detalj. När du köper bilen är du dessutom garanterad att varje år få köra MINST 6 st internationella event som alla kommer att hållas på kända F1-banor runt om i världen. Spa och Monza är två tänkbara banor. Och självklart englands egna Silverstone!

Annonser