Pagani Zonda 760 X – Legenden har vaknat på riktigt!

10411870_451505651658299_8827103814003632155_n__1_

Pagani verkar ha fått spader. Det dyker upp bilder på nya Zonda-versioner hela tiden numera. Något jag personligen inte har en gnutta problem med. Den senaste Zondan verkar få namnet Pagani Zonda 760 X. Bilen som får alla kosmetiska element som krävs för att tillhöra 760-serien är målad i en färg som är en blandning av baby blå och turkos. En färg som har använts av Pagani till den kända Zonda Uno som för några år sedan beställdes av Al-Thani familjen från Qatar. Al-Thani har gjort sig kända i bilvärlden som ”One of the major players” eftersom man lackade sina bilar i den färgen. Men Zonda 760 X är alltså med största sannolikhet inte Zonda Uno som görs om utan en helt ny bil.

Förutom den blå kulören så är hela bilens mitt i naket kolfiber med en stripe som följer bilen från nos till akter. Stripen är på klassiskt Zonda-vis italienska flaggan. 760-serien av Zonda är den senaste serien som skiljer sig från andra Zondor dels eftersom man har en hårdare trimmad motor med hela 760 hk. Men framförallt skiljer sig bilarna exteriört. Alla 760-bilar har en rad detaljer utvändigt. Först och främst har alla 760-bilar ett luftintag på taget och en fena för stabilare kurvtagning. Tja, 760 LM saknar iof den fenan, men det är något vi låtsas att vi inte vet…Dessutom är bilarna utrustade med dubbla winglets fram. Zonda 760 X skiljer sig från de flesta andra Zondor eftersom den är målad i bilens färg runt bakljusen. Vanligtvis är den delen av bilen svart, men det finns några få Zondor med samma färg där. Man får heller inte glömma den stora spoilern som sitter bak på 760-bilarna.

Invändigt är det läder i bilens färg som gäller och naket kolfiber. Notera även X-logotypen i italienska flaggans färger som sitter på aluminum mittkonsolen. Bilens bromsok är även som i samma blå/turkosa kulör. Bakljusen är tre och omringade av varsin färg, röd grön och vit precis som på Zonda Uno.

På bilens fena hittar man bokstaven X vilket med största sannolikhet är namnet på bilen. Och enligt Prototype Zero, som har extremt bra koll på Zonda så är bilen förmodligen påväg till Kina. Detta just på grund av färgen som är väldigt populär på den kinesiska marknaden.

Jag kommer garanterat uppdatera detta inlägget allt eftersom fler bilder dyker upp. Så håll utkik här för mer bilder och fakta.

Annonser