Officiell: Lamborghini Huracan LP850-4 “Lucifero”

lamborghini-huracan-lp850-4-lucifero-2

Lamborghinis efterträdare till Gallardo heter Huracán. Det är en bil som med ny teknik och blixtrande prestanda ska slå Ferrari, Porsche och McLaren på käften. Förutom att bilen har fått en hårdare trimmad motor så har man även för första gången satt in en dubbelkopplingslåda i en Lambo. Resultatet är att bilen klarar 0-100 km/h på 3.2 sekunder och toppar över 325 km/h. Tack vare en V10 på 610 hk.

Detta är inte nog för Wheelsandmore som jag tidigare skrivit om. Man är först ut med en trimmad och något stylad Huracán. Namnet LP850-4 ”Lucifero” vittnar om en det saker. Först och främst är den nya effekten 850 hk vilket i den lilla bilen är fullständigt galet. För det andra är bilen fyrhjulsdriven, så där är allt dom det brukar. Och summan av detta är att bilen förmodligen går som en ilsken brinnande djävul.

Effekten kommer från en hel hög uppdateringar både ut och invändigt. Om vi börjar estetiskt. En stripe går längst bilen hela vägen från fronten till aktern. Lite till vänster istället för mitt på som stripes brukar gå. Detta ser man i princip alltid på Wheelsandmores bilar. Dessutom är bilen bestyckad med nya fälgar. Dessa heter F.I.W.E. och är 20 tum fram och 21 bak. På dessa sitter feta däck som fram mäter 245 och bak 305.

Här slutar bilens yttre styling och vi riktar fokus på bilens motor. Det som ligger bakom effekten är att man dels har tricksat med bilens ECU och dessutom satt på ett nytt avgassystem i rostfritt stål. Det finns olika steg av motortrim och steg 1 ger 30 hk extra, steg 2 ger hela 777 hk och då får man bland annat en förstärkt koppling och turbo. Stage 3, det är här allt blir vansinngt. Laddtrycket skruvas upp ytterligare för den med ännu mer hår på bröstet och 850 hk blir genast verklighet. Tja, verklighet är att ta i eftersom bilen inte är färdig än. Men så ser iallafall planerna ut.

Frågan är bara vem som skulle tycka att en standard Huracán är tam…?

Annonser