Mansory G-Klass 6×6

front_4

Tyska tuningföretaget Mansory har nu släppt ännu en bil. Den här gången är det inte någon lyxig Bentley eller någon eldsprutande superbil. Nej den här gången är det Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 som man gett sig på. Först ut var Brabus med sin G700 som var en trimmad och lätt stylad version av Mercedes egna sex-hjuling. Sen kom Dartz häromdagen med en 1000 hästars version som ser ut som en bil som länder köper till sina arméer mer än någon bil för privatpersoner. Ett mellanting mellan dessa två är Brabus. Med 840 hk och 1000 Nm så ligger den effektmässigt i mitten. Och utseendemässigt är det förmodligen Mansorys minst fixade bil. Men den är trots detta synligt omgjord.

Förändringar på utsidan är bland annat nya backspeglar, en hel del kolfiber som Mansory gjort själva och som håller absolut högsta klass – som vanligt när det gäller Mansory. Både fram och bak är lamporna mörkare för att ge en lite argare look. Och tittar man på själva motorhuven så är den helt utbytt mot en i naket kolfiber med ett stort luftintag på. Bilens avgasrör är utbytta mot fyra st rektangelformade som sitter på sidan av bilen. Invändigt kan du förvänta sig en av världens högsta kvalitet på läder och självklart kolfiber. Allt för att både ge lägre vikt vilket ger bättre prestanda, men även för att ge bilen en betydligt lyxigare känsla.

Motormässigt är det mesta utbytt mot racingdelar. Detta ger som sagt en total effekt på 840 hk vilket är mer än de flesta superbilarna som byggs i dagsläget. Men det kan behövas när man ska putta en bil av den här storleken. Än finns det bara två bilder på bilen, men vill du se mer så håll utkik för jag uppdaterar galleriet så fort nya bilder släpps!

Jag kommer nog aldrig glömma när jag såg Brabus version på bilsalongen i Genève i år. Det var förmodligen den största bilen jag sett som man kan köpa privat. G-klass brukar vara enorma och maffiga i sig, men 6×6 var på en helt annan planet. Det var verkligen ett monster på steroider.

Annonser