Spion: Rolls-Royce Wraith Drophead

Rolls-Royce-Wraith_Drophead-Coupe-23-640x426

Rolls-Royce bygger just nu tre olika modeller. Ghost som är minsta bilen märket erbjuder, Phantom som är lyxigaste skeppet och så slutligen Wraith. Den senaste är en coupé och även den mest extrema Rollsan någonsin. Mellan dessa tre bilar finns det både cabrioletversioner och en del extra exklusiva one-off. Nu kommer snart ytterligare en modell…

För ungefär ett år sedan avslöjade man genom Rolls-Royce VD Torsten Müller-Ötvös att man slipade på en cabriolet Wraith. Det är inte så värst oväntat direkt, men väldigt kul nyheter eftersom Wraith fått ett varmt välkomnande trots sin lite vågade look.

Här är de första spionbilderna på vad som förmodligen kommer att kallas Rolls-Royce Wraith Drophead. Rent tekniskt är det en V12-motor på 6,6 liter bestyckad med två turbo. Detta ger en total effekt på drygt 630 hästkrafter och hela 800 Nm vridmoment som finns att tillgå mellan 1500 varv upp till 5500 varv. Denna kraften är tillräcklig för att få upp bilen i en inte alls dålig toppfart på 250 km/h. Sprinten till 100 från stillastående är brutal för en bil som är 5,3 meter lång och väger hela 2360 kg, den gör nämligen detta på 4,6 sekunder. Detta har man bland annat den moderna 8-stegade automatiska växellådan att tacka för.

Wraith som bygger på lillebror Ghost kommer tekniskt vara identisk med Wraith Drophead med en skillnad. Taket som på Wraith är fast, är i Drophead ett tygstycke du kan fälla undan när solen tittar fram.

Rolls-Royce Wraith Drophead väntas komma någon gång inom en ganska snar framtid. Hur snar får vi veta med tiden. Men någon gång under 2015 har den nog premiär.

Annonser