Officiell: Rezvani Beast

rezvani-motor-beast7_0

Kommer ni ihåg den amerikanska bilen med det konstiga namnet som jag nyligen skrev om. Då fanns det två läckra teaserbilder. Men nu är bilen släppt och vi kan berätta mer om vad det är för något.

Det är i korta drag en lite mer människovänlig version av Ariel Atom. Bilen bygger nämligen på Ariel Atom men som alla som sett en Ariel Atom vet, så är Atom inte mycket att hänga upp i julgranen gällande komfort. Rezvani har fördelarna att man erbjuds bland annat kaross och vindruta. Något som i bilvärlden låter självklart, men inte för vissa!

Nackdelen är att mer vikt betyder sämre prestanda och för en bil som ska köras på bana helst är lite vikt det viktigaste av allt. Men trots detta klarar Rezvani att sprinta från 0-60 mph (dvs 96 km/h) på blixtsnabba 2,9 sekunder. Och det är den minst kraftfulla versionen. Den som kallas Beast 300 med en pytteliten 2-lites turboladdad fyra. Rezvani Beast 500 är storebror och den utlovar ännu bättre prestanda! Samma sprint är över på 2,7 sekunder vilket är snuskigt snabbt. Det matchar och krossar i princip samtliga super och hyperbilar på marknaden just nu. Nyckeln till detta är som ni förstår, inte enorma effekter utan extremt lätta bilar. Med en vikt på runt 650 kg kan Rezvani nästan väga sig mot en Formel-1 viktmässigt iallafall.

Eftersom bilen är baserad på Ariel Atom så erbjuds ägare av Ariel Atoms att bygga om sina bilar till reducerat pris . I annat fall kostar Beast 300 $119.000 medan Beast 500 kostar hela $139.000. Priset för respektive versionerna om du äger en Ariel Atom är $49.000 och $69.000.

Noterbart är att bilderna bara föreställer en datagjord bil och det är oklart om det faktiskt finns någon färdig bil än.