Bugatti Veyron Super Sport Merveilleux Edition

Veyr

Bugatti Veyron Super Sport är världens snabbaste serietillverkade bil. Och det är en strikt limiterad bil vi har att göra med. Men trots detta så finns det personer som väljer att bygga totalt unika versioner som bara finns i ett exemplar. Allt för att inte löpa risken att möta en likadan bil vid rödljuset eller macken.

Ett av de häftigaste exemplen på detta är en bil som kallas ”Merveilleux Edition”. Byggd på Veyron Super Sport men totalt unik. Till en början är bilen klädd helt i naket kolfiber. Något som för oss ”bilnördar” ger gåshud. Bilen har dessutom en helt unik interiör som är svart men framförallt blå. ”In your face” Bugatti-blå. Den blå färgen finner du även runt på på några utvalda ställen på bilens exteriör. Bilens luftintag på taket som designmässigt skiljer sig från både Vitesse och vanliga Veyron är ett exempel, kanske det mest uppenbara. Även den normalt silvriga linjen som går från bilens båda backspeglar, bak över bilens akter och slutar med ett blått parti precis över bilens två avgasrör är blå. I motorrummet hittar man ännu mer blått, självklart är bromsarna målade i blått och slutligen på tanklocket. Den väldigt klara blå skapar väldigt mycket kontrast till det nakna kolfibret och jag måste säga att jag är helt såld! Det är lätt den snyggaste Bugatti Veyronen jag sett.

Bilen är beställd av en förmögen kines vid namn Simon på hans 40-årsdag. Och jag kan bara säga grattis i efterskott och hoppas att han inte ställer bilen i något garage utan faktiskt delar med sig med bilen till alla i Hong Kong där han bor. Just Hong Kong är dock sprängfyllt med hyperbilar, det finns en del Koenigsegg, Paganis och Veyrons där. Så kampen lär bli hård och långvarig om titeln: Best car in Hong Kong!

Annonser