Koenigsegg – Instegsbil på gång

agerar_bigred

Koenigsegg har inte mer än hunnit att visa upp One:1, världens första ”megabil” innan man avslöjar att man har ett ess i rocken. I en intervju med Christian Von Koenigsegg som gtspirit höll under bilsalongen i Peking nyligen så berättade Christian att man planerar att bygga en bil som kommer att kosta någonstans runt 50% av vad Agera R ligger på. En bil i den prisklassen kommer inte ha riktigt lika sjuka siffror som Agera R och framförallt One:1 men den lär hamna någonstans runt Lamborghinis värsting Aventador. Det betyder att man ungefär kan vänta sig 700 hk, kanske något mer. Och priset runt 700.000 dollar.

Vad man kan vänta sig i prestanda är oklart, men rent spontant kan vi nog räkna med en 0-100 km/h-tid på 3 sekunder ungefär. Inte mycket sämre än varken Agera R eller One:1. Men dom vi vet är det där efter som en Koenigsegg börjar agera(kul ordvits). Toppfarten lär ligga runt 360 eller iallafall där omkring för att matcha och till och med bräcka motståndarna.

Allt detta låter fantastiskt, men vad Christian ”glömde” att berätta var när en sådan bil skulle släppas. Vi får helt enkelt vänta och se!

(Bilen på bilden är en Agera R)

Annonser