Dubai Roadster – Något seriöst den här gången?

387052

Minns ni Devel Sixteen? Bilen som tog världen med storm då den visades. Det utlovades sinnessjuka siffror. ”Sinnessjuk” är ett uttryck jag kanske nött ut lite, men i detta fallet är det verkligen sant. V16 motorn skulle ge 5070 hk. Japp, mer än fem stycken Bugatti Veyron. 0-100 km/h skulle vara förbi på 1,8 sekunder och toppfarten låg tydligen på runt 500 blås. Men det var inte många som tog detta seriöst, jag menar vem tusan skulle köra en bil som hade allt detta. Och tittar man på bilens design så var den tagen ganska rakt av från andra bilar, lite Veneno här, och lite Huayra där. Invändigt var det skrämmande likt Agera R. En dåligt skämt från Dubai helt enkelt…

Men nu är en landsman tillbaka med vad som verkar på pappret långt mer seriöst! En bil som kallas Dubai Roadster och som har siktet inställt på att röra om i Track-bilarnas kungadöme. I dagsläget är Ariel Atom, KTM X-Bow, BAC Mono och Radical kungar. Men ingen av dessa verkar skrämma mannen bakom Dubai Roadster.

Enligt uppgifter ska bilen ha en V8 som levererar 400 hk. Men man får inte glömma att bilen bara väger 750 kg vilket ger utmärkta vikt/effekt-siffror.

Dubai Roadster är enligt rykten en bil som faktiskt är på gång och redan på bilsalongen i Dubai nästa år är det tänkt att bilen ska ha premiär.

Vi får hålla tummarna att det går vägen tycker jag! Jag gillar att lite fler länder än Tyskland, Sverige, Italien och USA blandar sig in i branchen som går ut på att bygga galna bilar.

Annonser