Aston Martin Vanquish by Q

aston-vanquish-q-1-11

Precis som Lamborghini Aventador Nazionale som är byggd av Ad Personam, så har Aston Martin en egen division som sysslar med att bygga bilar helt och hållet efter kunders smak. När tillbehören inte är tillräckliga kan man alltså vända sig till en speciell avdelning för att mätta sina behov. Och namnet Q kommer som säkert alla förstår ifrån James Bond. Q var ju den som installerade alla raketer och special-grejer i Bonds bilar. Vapen kan du självklart glömma i verkliga livet, men du kan få en bil som står ut från mängden ordentligt.

Detta visade man med två bilar på bilsalongen i Peking. Den första var Rapide S. Konkurrent till Porsche Panamera och Ferrari FF. Och den andra var Vanquish. Låt oss titta närmare på den senare…

Bilen som är lackad i en silver/grå färg på klassiskt Bond-vis har även massvis av kolfiber. En stripe längst bilens mitt sträcker sig hela vägen bak och är i naket vackert kolfiber. Kolfiber är även använt på bilens front och på luftintagen på sidan av bilen. Längst bilen sitter kjolar, även dessa i naket kolfiber. Ett par svarta lite råa fälgar sitter på och gömmer bakom sig feta keramiska bromsar med knallröda ok. Invändigt är det rött för hela slanten. Aston Martin är otroligt duktiga på att göra snygga smakfulla interiörer i starka färger. Oftast brukar man dock se ljust skinn eller svart. Men man kan även få rött att se bra och smakfullt ut. Allt är nästan rött, förutom några få svarta läderdetaljer för att bryta av snyggt samt en del kolfiber för att matcha bilens nya utsida.

Vad bilen går lös på är inte känt men så fort man ber Q eller någon annan jobba på sin bil för att få den unik, då springer priset gärna iväg rejält. Några hundratusen över vad en Vanquish går loss på är nog att räkna med.

Annonser