Bentley Hybrid Koncept – Visas på Pekings bilsalong

117-610x250

Bilsalongen i Peking är inte bara en giganterna till ytan. Den är även en av de viktigaste salongerna på hela året. Kina är ju som vi vet en enorm markand som är livsviktig för de flesta bilföretagen, inte minst om man talar om lyx och superbilar. Detta känner Bentley till och har tidigare lanserat modeller endast för Kinesiska kunder.

När mässan slår upp dörrarna inom några veckor visar Bentley upp ett koncept som är minst sagt annorlunda. Annorlunda just för att det är en Hybrid-Bentley. Något vi aldrig tidigare sett! Bilen i sig är en Mulsanne med snygga koppardetaljer ut och invändigt, men det är själva motorn som är den stora nyheten.

Enligt Bentley är en hybrid rätt väg att gå inte bara för att man räknar med att skära ner CO2 utsläppen med 70 procent, för att man kan få en mer effektiv prestanda. Elmotorn ger en blixtrande acceleration redan från noll nämligen. Med hjälp av denna teknik kan man även plocka ut 25% mer effekt. Bentley tror starkt på hybridteknikens framtid inom företaget och säger att inom tio år kommer 90% av Bentleys bilar vara hybrid.

En lyxbil som Bentley väger som en mindre planet ungefär och då är det väldigt viktigt att bilen inte spottar ut allt för mycket avgaser, inte för att ägarna lär bli panka av några extra besök på macken, men i alla fall! Faktum är att Bentleys system ska klara att driva bilen på endast el, alltså helt miljövänlig i hela 50 km. Perfekt om man vill ta sig runt i städer där man stramar åt gränsen för utsläpp.

Som ni kanske vet är Bentley på gång med en SUV. Och systemet kommer med all säkerhet använda sig av systemet i den. Men den bilen är några år fram i tiden än.

Annonser