Mansory Wraith

17848129721233695638

För ett år sedan var Rolls-Royce Wraith en av de hetaste premiärerna på bilsalongen i Genève med sin kraftfulla coupé Wraith. Nu har Mansory lagt beslag på ett exemplar och visar upp sin tolkning av bilen på årets bilsalong i Genève.

Mansory brukar aldrig spara på krutet med sina bilar. Det är inte heller något man gjort när man gett sig på den ultimata statussymbolen Rolls-Royce. Lacken är uppdelad på mitten där bilen är silverkrom medan sidorna är vad som kallas ”bensinblå”. Det är kul att se eftersom de allra flesta av Rolls-Royce bilar är svarta eller silvriga med undantag för ett fåtal bilar.

Själva kittet består av en maffigare front med lite mer aggressiva luftinsug fram i krom. Sidan skiljer inte allt för mycket mot originalet men man har skurit ut luftintag vid framdäcken vilket ger en väldigt arg look på det hela. Självklart har Mansory tagit fram nya fälgar till bilen för att sticka ut ännu mer, 22 tum stora är dom för att inte se mesiga ut på bjässen. Bak är väl där Mansory lagt mest tid på att skilja sig från Rolls-Royce. De två avgasrören från Wraith har dubblats till antalet och både på bakluckan och i bakrutans övre kant sitter nu spoilers vilket man antingen gillar eller hatar. Det känns inte väldigt ”Rollsigt” men helt klart intressant enligt med.

Motorn är en trimmad version av V12:an som normalt tjänstgör som hjärta i bilen. Istället för 633 hk som är ett Rolls-rekord så plockar man nu ut över nära 800 hk och 1000 Nm vridmoment. Det är rena Brabus-siffrorna och då tänker jag självklart på deras vansinnigt starka Mercedes-bilar!

Prestandamässigt är det inte mycket att berätta. Det är en Rolls-Royce så den är nog mer till för att glida i även fast den är trimmad till galna nivåer. Och glida i komfort kan man!

Interiören är nämligen läder till tusen! Blått och vitt läder i bilen man visar upp på bilsalongen men detta precis som bilens exteriör kan man ju självklart ändra om man hellre vill ha någon annan färg. Men kvaliteten är av sällan skådat slag. Man har lyckats hålla den smakfull på ett bra sätt. Innertaket är kvar från originalet och är stjärnhimlen som Rolls-Royce handgör. Vadå stjärnhimlen tänker du? Jo Rolls-Royce kan nämligen som extra tillbehör till bilen sätta små ljusdioder i taket i exakt samma position som stjärnorna var över fabriken i Goodwood när den första Phantomen rullade ut. Detta görs som sagt för hand…

Så vad säger ni? Är Mansory Wraith något att ha eller är det en total fail jämfört med Rolls-Royce version?

Annonser