Mansory Carbonado GT – När inte ens 1250 hästar räcker!

mansory-carbonado-gt-1

Förra året visade Mansory upp två stycken versioner av Lamborghini Aventador. Bägge med dubbla turbo. Ena var Roadster och andra var coupé. Inte många tänkte i banorna som Mansory själva tänkte, nämligen att göra en ännu värre version. Jag menar bilarna utvecklade ju 1250 hk vilket nästan är dubbelt så mycket som Aventador utvecklar från fabrik!

Men nu har Mansory gjort precis detta. Årets version heter Carbonado GT och är en ännu galnare bil med hela 1600 hk.

Utvändigt har man verkligen gått mental med ett vulgärt kit runt om med stor spoiler bak, fet ny motorlucka som går upp på taket i ett enormt luftintag. Avgasrören är två utstickande sexkantiga hål istället för Aventadors maffiga centrerade avgasrör. Kolfiber som är Mansorys specialitet är något man tagit i med även på den här bilen. Råa kjolar runt om i naket kolfiber och nya kolfiber fälgar. Fronten är ännu grymmare än vanligt och hela bilen är två färger. Vit och naket kolfiber. Notera på sidan i dörren där man gjort ett liten mönster eller vad kan ska kalla det. Undra hur man gjort det? LED-lampor i pilform sitter nere i fronten och ovanför framljusen hittar vi två par luftintag.

Invändigt i bilen är det kolfiber och läder för hela slanten. Bilen ser ganska mycket ut som Aventador brukar invändigt men man har bytt ut materialen mest för att ge en egen touch.

Motorn är samma 6.5 liters V12 med dubbla turbo som Mansory brukar ha fast nu ännu värre. Nästan hela motorn är plockad isär för att delar måste bytas för att hålla det enorma krafterna bilen nu har att göra med. Även avgassystemet är nytt. 1600 hk är resultatet av detta och 1200 Nm vridmoment.

Prestandan lär vara sinnessjuk. Jag vet att Mansory Carbonado med 1250 hk klarade 380 km/h så frågan är om inte den här bilen kan skriva in sig i 400-klubben? I alla fall på pappret även om man officiellt är blyg och skriver toppfarten till ”Över 370”. 0-100 km/h är över på håll i er nu: 2.1 sekunder. Det gäller att ha deta däck till det och det har Mansory inte glömt! 20 tum fram och 21 tum bak och breda är dom! 255 mm fram och hela 355 mm bak!

Den kaxigaste detaljen av alla är trots all kolfiber och vulgära kantiga delar endå bilens startknapp. Om du vill känna dig som en stridspilot är detta den ultimata lösningen! Knappen är nämligen flyttad till taket från mittkonsolen.

Mansory visar åter var skåpet ska stå. I mina ögon äger dom tuningmarknaden totalt i dagsläget!

Annonser